donderdag 5 maart 2009

Bedelbrief

Beste vrienden,

Een uitzonderlijk man als Robert Jasper Grootveld verdient een eigen graf en een bijzondere begrafenis. Maar voorbereidingen hiervoor zijn door RJG zelf niet getroffen. Hij was niet verzekerd en er is nauwelijks geld. We hebben een beroep gedaan op de gemeente Amsterdam, maar burgemeester en de wethouders hebben ervoor gekozen niets bij te dragen.

We willen hoe dan ook een waardige uitvaart voor RJG organiseren. Velen helpen mee met de vlottentocht naar Zorgvlied of gaan met eigen bijdragen van het afscheid van RJG iets speciaals maken Ook bijna alle praktische werkzaamheden die nodig zijn voor een begrafenis worden door vrienden van RJG zelf geregeld. En zaterdag hebben we de beschikking gekregen over de Doopgezinde Singelkerk, vlakbij het Lieverdje voor de herdenkingsbijeenkomst.

Ondanks al deze inspanningen zijn we afhankelijk van jullie, vrienden, bekenden en alle anderen die zich door Robert Jasper Grootveld hebben laten stimuleren en inspireren, om het gebeuren ook financieel rond te krijgen Wij vragen iedereen om naar vermogen een bijdrage te leveren om de enkele duizenden euro’s die we nog tekort komen bij elkaar te brengen.

Er zijn reeds enkele initiatieven ontplooid om geld in te zamelen. Zo wordt eraan gewerkt om een rotaprent die Aat Veldhoen in 1964 van Jasper tekende in zijn happeningoutfit voor de gelegenheid te herdrukken. De prent kan dan aanstaande zaterdag in de stijl van het oude Rotaprentenplan voor een aantal euro bij het Lieverdje te koop worden aangeboden (Aat Veldhoen en Simon Vinkenoog hebben hun medewerking toegezegd en drukker Jan de Jong zal de rotaprent in een speciale editie afdrukken).

Maak uw bijdrage over op:
rek. nr. 3639706 t.n.v Stichting Blijven Drijven, Amsterdam, o.v.v. begrafenis RJG

Als er wat overblijft zal het later gebruikt worden voor een gedenkteken in het centrum van Amsterdam. (Een digitaal-ceramist heeft b.v. al aangeboden een buitentegeltableau van enkele vierkante meters te willen bakken). We vragen jullie tevens deze oproep door te sturen aan andere mensen uit uw kennissenkring die RJG een warm hart toedragen.

Tot zaterdag 7 maart

Namens het begrafeniscomité RJG
Eric Duivenvoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten