donderdag 26 februari 2009

Robert Jasper Grootveld is op 26 februari om 04:05 uur overleden in het OLVG in Amsterdam aan de gevolgen van longproblemen.
Op deze blog kunt u herinneringen en condoleances achterlaten...

We zullen hier, zodra het bekend is, de datum, plaats en tijd van de begrafenis melden.

10 opmerkingen:

  1. een mooi leven, grote betekenis voor Amsterdam en Nederland!
    Rutger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op naar de eeuwige piepschuimvelden naar zijn geliefde Thea die hij maar niet vergeten kon.
    Goede vaart Jasper, goede vaart,
    Liva

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met het verlies van Jasper is het net alsof de opgaande positieve tegenbeweging tot stilstand is gekomen, zoniet neergaande is. Jij hebt een grote bijdrage geleverd aan de bevrijding van de samenleving. Jouw levens visie zal altijd door blijven leven en is diep in de cultuur van deze stad geworteld. Het is mij een grote eer je te hebben mogen ontmoeten.

    Je gedachtegoed is onstervelijk,
    Het zal altijd blijven drijven.

    Een geestverwant,
    Marcel Barlag, stichting blijven drijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Robbie, nu kan je eindelijk es de Hemel op stelten zetten !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een vol-ledig vaar-wel ....... Oerwal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldige inspirator! Dat wij je werk op (w-)elke manier maar mogen voortzetten. Sterkte voor de verwanten en geliefden. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan!!! M.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bijna zou ik zeggen 'in rook opgegaan´, maar inspiratie door hem blijft immer bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een avond op bezoek bij Aad Velhoen, aanvang jaren negentig. We spraken op gedempte toon, toen we gestommel en lawaai hoorden. Plots, stond de rookmagier in de kamer. De sfeer veranderde op slag. Het werd rommelig gezellig. Robbie Jasper was druk en bracht meteen een hoop leven in de tent. Robbie danste om mij heen en kon er niet over uit dat ik zo veel op Liz Taylor leek. Ik fronste mijn wenkbrauwen en dacht diep na. In de nevelen van de herineringen van mijn jeugd dook het beeld van de kaptafel van mijn moeder op. Daar lag een tijdschrift met de foto van Liz Taylor op de omslag. Ik nam dat tijdschrift in mijn handjes en keek vol bewondering naar de foto. Inmiddels had ik niet gehoord had dat er iemand de trap op en heel stil de kamer was binnen gekomen. Ik dook ineen van de schrik toen ik achter mij een witte gedaante zag op doemen met veren en hoog op geheven tentakels. "leg onmiddelijk neer", kraste de verwrongen stem van mijn broertje met laken over zich heen en de oude veren hoed die mijn tante Jeanne had laten liggen. Als een dolle rende ik de kamer uit, de trap af en kwam geheel overstuur de woonkamer binnen. Laten zag ik artikelen in weekbladen met foto's van Liz in de armen van Richard Burton.
    Il voelde mij gestreeld door de woorden van Robbie op die gezellige avond.
    Dank, Robbie Jasper voorl je gastvrijheid en spektakel. Rust zacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik kende jasper van heel lang geleden maar hij heeft veel indruk op me gemaakt ben nog eens een lading piepschuim met hem gaan halen. een hele belangrijke man in het creatieve tijdperk van nederland!! een groot verlies voor nederland erzijn veel mensen zoals hij nodig om het verstarren van het land en de mentaliteit tegen te gaan. ik zal hem zeker missen
    elija

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een miskend genie, en een blower natuurlijk!
    Robbie, we missen je.

    Armand

    BeantwoordenVerwijderen